top of page

ÖZGEÇMÄ°ÅžLER

Sevil Bremer, Uzman Psikolog

​

Stockholm Ãœniversitesi Psikoloji Bölümü'nden 1986 yılında uzman psikolog olarak mezun olduktan sonra 1996 yılında Aile Terapisi, 1998 yılında Çocuk ve Gençlere Yönelik Grup Psikoterapisi ve 2010 yılında Göteborg Ãœniversitesi Psikoloji Bölümü'nde süpervizörlük eÄŸitimlerini tamamlamıştır.

Meslek hayatına 1984 yılında Stockholm Belediyesi'nde okul psikoloÄŸu olarak baÅŸlamış, 1990'da Stockholm / Hallunda Çocuk ve Gençlik Psikiyatri KliniÄŸi'nde göçmen çocuklar ve gençler ile genellikle savaÅŸ travması, göçmen psikolojisi ve çok kültürlülük konusunda çalışmıştır. 1998 yılında Ä°stanbul’da Nirengi KiÅŸisel GeliÅŸim Merkezi'nde dört sene psikolog ve psikoterapist olarak görev yapmıştır. Marmara depreminde 9 ay boyunca Türk Psikologlar DerneÄŸi'ne baÄŸlı olarak depremzeden etkilenenler ile gönüllü çalışmıştır. 2002 yılında Çocukları Koru’nun (Save the Children) psikoterapi merkezinde savaÅŸ travmalı çocuklar ve gençler ile ve namus adına ÅŸiddet gören gençler, kadınlar ile psikoterapik görüşmeler yapmıştır. 2010 – 2021 seneleri arasında da Stockholm/ Solna Belediyesi'ne baÄŸlı Gençlik Merkezi'nin yöneticisi ve psikoloÄŸu olarak, aynı zamanda da süpervizör olarak görev yapmıştır. KAMER sivil toplum örgütü ile 2006 yılından beri Save the Children ile ortak çalışmalar yapmış, sonrasında da süpervizör olarak çalışmıştır.

Kendisinin biri Türkçe ikisi Ä°sveççe olan üç kitabı ve Ä°sveççe iki de raporu vardır. Ulusal ve uluslararası seminerlerde, kongrelerde yüze yakın sunum gerçekleÅŸtirmiÅŸtir.

Jülide Aral, Psikolog

​

Ä°stanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olmuÅŸtur. 1978 yılında girdiÄŸi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden emekli olmuÅŸtur. Hastanenin çeÅŸitli bölümlerinde psikolog olarak çalışmıştır. Ankara Tıp Fakültesi'nden aldığı grup terapi eÄŸitiminden sonra, kurulmasından itibaren emekli olana kadar çalıştığı AMATEM’de özellikle grup terapisinin tedavinin bir parçası olmasıyla birlikte grup terapisti olarak devam etmiÅŸtir. Kosova Mülteci Kampı'nda ve Marmara Depremi'nin ardından Gölcük bölgesinde hem psikolog hem de çadırkent sorumlusu olarak çalışmıştır. Depremin ardından Türk Psikologlar DerneÄŸi’nin Ä°stanbul Åžubesi yönetim kurulunda bir dönem çalışmış ve derneÄŸin Travma Komisyonu'nun oluÅŸmasına katkı saÄŸlamıştır. Psikodrama asistanıdır. 1998 yılından bu yana KAMER ile birlikte olmuÅŸ ve KAMER’in kurucu Mütevelli Heyeti üyesidir.

Melek Göregenli, Prof. Dr.​

​

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olan Melek Göregenli, akademik unvanlarını aynı üniversitede sosyal psikoloji alanında almış ve Ocak 2017 tarihinde, Barış Bildirisi imzacılarından olduÄŸu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilmiÅŸtir.  "Çevre Psikolojisi", "Åžiddet ve Ä°ÅŸkencenin MeÅŸrulaÅŸtırılması", " Yargıda Ä°fade ÖzgürlüÄŸüne Yönelik Farkındalığın Arttırılması", "Selçuk Kent BelleÄŸi", "Kemeraltı: Bir Envanter Çalışması", " Türkiye’de Özel Sektör ve Kamuda Çalışan Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve Ä°ntersekslerin Durumu", "Ayrımcılığa ve Nefret söylemine Karşı Kapsayıcı Bir Ä°zmir Ä°çin Yol Haritası" baÅŸlıklı kitapları ile editörlüÄŸünü yaptığı çeÅŸitli kitaplar olan Göregenli’nin, ayrımcılık, nefret suçları, insan hakları, toplumsal cinsiyet, muhafazakarlık, göç, insan-mekan iliÅŸkileri gibi konularda kitap bölümleri ve birçok ulusal uluslararası sunum ve yayını bulunmaktadır. Özellikle Politik Psikoloji, Çevre Psikolojisi, Kültürlerarası Psikoloji, Toplumsal Cinsiyet gibi alanlarda yoÄŸunlaÅŸan çalışmalar yapmakta ve çalışmalarını bağımsız araÅŸtırmacı olarak sürdürmektedir. Akademik çalışmalarının yanı sıra pek çok sivil toplum örgütü ve yerel yönetim birimlerinde atölye çalışmaları, seminer ve konferanslar yapmaktadır. "Türk Psikoloji Yazıları" , "Türk Psikoloji Dergisi" "Planlama Dergisi" baÅŸta olmak üzere çok sayıda akademik dergide Akademik Danışmanlar Kurulu ÜyeliÄŸi ve hakemlik, ayrıca Türkiye Barolar BirliÄŸi Ä°nsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu ÜyeliÄŸi görevlerini sürdürmektedir.

Hale Bolak Boratav​

​

Lisans derecesini BoÄŸaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden, Psikoloji

doktora derecesini sosyal psikoloji alanında Kaliforniya Üniversitesi’nden almıştır. 1998 yılından bu

yana, Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde görev yapmaktadır. Akademik çalışmaları ağırlıklı

olarak feminist psikoloji ve kültürel baÄŸlamda toplumsal cinsiyetin geliÅŸimsel ve toplumsal inÅŸası

alanlarında yoğunlaşmıştır. Bilimsel yayınları arasında ulusal ve uluslararası dergilerde makaleler,

kitap bölümleri, ve ErkekliÄŸin Türkiye Halleri baÅŸlıklı kitap vardır. 2022’de Prof. ÇiÄŸdem Kağıtçıbaşı

YaÅŸam Boyu BaÅŸarı Ödülünü almıştır. Halen TPD Ä°stanbul Åžubesi'nin baÅŸkanlığını yapmaktadır.

Rukiye Kızıltepe, Ar. Gör. Dr.
 

Lisans derecesini Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden almıştır. Yüksek lisans ve doktora eÄŸitimini ise Ege Üniversitesi GeliÅŸim Psikolojisi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Lisansüstü eÄŸitimi boyunca Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü^nde araÅŸtırma görevlisi olarak çalışan Kızıltepe, 2021 yılından itibaren Pamukkale Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde araÅŸtırma görevlisi doktor olarak çalışmaktadır. Kızıltepe’nin ilgi alanları aile, okul ve mahalle gibi farklı baÄŸlamlarda çocuÄŸa yönelik ÅŸiddet, risk altındaki çocuklar, önleyici müdahale programları ve yaÅŸlılıkta cinselliktir.

Münevver HacıoÄŸlu Yıldırım, Doç. Dr.

​

1994 yılında CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1997-2001 yıllarında Bakırköy Ruh SaÄŸlığı ve Sinir Hastalıkları EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde psikiyatri uzmanlık eÄŸitimini tamamladı. 2018 yılında Doçent oldu ve SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸretim üyesi oldu. Halen SBÜ Bakırköy Ruh SaÄŸlığı ve Sinir Hastalıkları EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Psikoterapi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Birimi'nde öÄŸretim üyesi olarak çalışmaktadır. 

Travma çalışmaları 1999 Depremleri sonrasında bölge çalışmaları ile baÅŸlamıştır. Gölcük-Halıdere ve Adapazarı’nda deprem sonrası psikolojik destek ekipleri içinde yer almıştır. Sonrasında travmalar konusunda çalışmaları devam etmiÅŸtir. 2010 yılında Bakırköy Travma Birimi ve Bakırköy BARÄ°LEM Travma Terapileri Birimi kurucusu ve koordinatörüdür. 

2020-2022 dönemi Türkiye Psikiyatri DerneÄŸi Ruhsal Travma ve Afet Çalışma Birimi koordinatörüdür. Halen Türkiye Psikiyatri DerneÄŸi Afetlere Hazırlık ve Müdahale Birimi koordinatörüdür. Türkiye Psikiyatri DerneÄŸi BiliÅŸsel Davranışçı Terapi eÄŸiticisidir. 

CETAD Yönetim Kurulu üyesidir. CETAD eÄŸiticisi ve süpervizörüdür. 2017'de CETAD (Cinsel EÄŸitim Tedavi AraÅŸtırma DerneÄŸi) Travma Birimi kurucularındandır. 2018 yılından itibaren devam eden CETAD Travma eÄŸitimlerinin koordinatörü, eÄŸiticisi ve süpervizörüdür. 

Nesli ZaÄŸlı, Uzman Psikolog

​

Nesli ZaÄŸlı Ä°zmir'de doÄŸup, büyümüÅŸ ve lise öÄŸrenimini Bornova Anadolu Lisesinde tamamlamıştır.

Psikoloji lisans eÄŸitimini 2000 yılında Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi'nde bitirmiÅŸtir. Yüksek lisans

eÄŸitimini 2007-2009 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Klinik Sinirbilimler programında

tamamlamıştır.

Psikolog Nesli ZaÄŸlı, Ege Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda TÜBÄ°TAK Proje Koordinatörü olarak

çalışmıştır. Bunun dışında Ä°stanbul ve Ä°zmir’de çeÅŸitli kliniklerde psikoterapist olarak görev

almıştır. 2015 yılından bu yana kendi ofisinde psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir.

Nesli ZaÄŸlı 2000-2024 yılları arasında, ulusal ve uluslararası kurumlardan çeÅŸitli mesleki eÄŸitimler

almıştır ve almaya devam etmektedir. Son 10 yıldır ağırlıklı olarak psikanalitik psikoterapilere yönelik

eÄŸitimler ve süpervizyonlar almıştır.

Anadolu Psikanalitik Psikoterapiler DerneÄŸi'nde 7 yıl süren Kendilik Psikolojisi ve Psikoterapisi

eÄŸitimini tamamlamıştır. Dernek bünyesinde düzenli olarak vaka süpervizyonu çalışmalarına devam

etmektedir. Kendilik psikolojisinde bir ileri aÅŸama olarak da Amerika New York eyaletinde yer alan

Institute for the Analytical Study of Subjectivity'de 1 yıllık uzaktan eğitimini de tamamlamıştır

Nesli ZaÄŸlı meslek hayatı boyunca sertifikalı eÄŸitimlerin dışında psikoloji ve psikiyatri alanlarında çok

çeÅŸitli eÄŸitim, seminer ve kongrelerde katılımcı, panelist, konuÅŸmacı olarak yer almış, çalıştığı

araÅŸtırma ekipleri içinde ödüller almıştır.

Nesli ZaÄŸlı evli ve 19 yaşında genç bir kadın annesidir. Senelerdir edebiyat, sinema ve psikoloji

üzerine toplantılar organize etmektedir. Psikoedebiyat grubu bu sene 9.yılında, daha genç bir grup

olan Psikosinema ise 2. yılındadır. Bunun dışında 7 yıldır ulusal bir gazetenin pazar ekinde yazıları

yayınlanmaktadır.

Yasemin Bahar, Uzman Psikolog â€‹

​

On yılı aÅŸkın süredir queer feminist savunuculuk çalışmaları yapmaktadır. Türkiye’deki interseks öz-örgütü Ä°nter Dayanışma’nın eÅŸ-kurucusu olan Bahar, günümüzde Avrupa ve Asya’daki çeÅŸitli interseks ve LGBTÄ°+ derneklerine danışmanlık yapmaktadır.

Barış Tok, Psikolog​

​

Psikolog, psikodramatist ve dans ve hareket terapistidir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-CoÄŸrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü  mezunudur. 

Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü'nde Psikodrama eÄŸitimini tamamlayarak Psikodrama Terapisti olmuÅŸtur. Halen Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Dernekleri Federasyonu eÄŸiticilerindendir.  Aynı zamanda Leandra Perrotta liderliÄŸinde Dans ve Hareket Terapisi eÄŸitimi almıştır. 

Uzun yıllar Bakırköy Ruh SaÄŸlığı ve Sinir Hastalıkları EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde çeÅŸitli kliniklerde çalıştıktan sonra 2006 yılından beri gençler, aileleri ile bireysel danışmanlık ve yetiÅŸkinlerle  grup çalışmalarını yürütmektedir.

Toplumsal ve ruhsal travma, göç gibi konularda deÄŸiÅŸik zamanlarda gönüllü projelerde görev aldı. Pandemi ile birlikte bireysel ve grup süreçlerini çevrimiçi yürütmek üzere çabalara girerek mesleÄŸi kesintisiz yürüttü. Uluslararası Bergama Grup Terapileri Kongresi ve Ä°stanbul Psikodrama Günleri'nde çeÅŸitli atölyeler gerçekleÅŸtirmiÅŸtir.

Dr Abdülkadir Özbek Psikodrama Dernekleri Federasyonu içinde yer alan Ä°stanbul Psikodrama DerneÄŸi'nde aktif rol almakta ve yönetim kurulunda baÅŸkan yardımcısı olarak görev almaktadır.

Duygu Öz, Psikolog​

​

1984 yılında Ä°zmir’de doÄŸmuÅŸ, lisans eÄŸitimini 2007 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji b

Bölümü'nde tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından ilk olarak ASPB’na baÄŸlı Ä°zmir Aile Danışma Merkezi’nde

2008-2021 yılları arasında Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesinde baÄŸlı Kadın Danışma Merkezi ve Agora Bir Arada YaÅŸam Atölyesi’nde görev yapmıştır. Çalışma yaÅŸamı boyunca kadın ruhsallığı alanında psikoterapötik destek vermenin yanı sıra toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸi, cinsiyet temelli ÅŸiddet, önyargılar; ayrımcılık, cinsel saÄŸlık, insan hakları, psikososyal travma, ÅŸiddetsiz iletiÅŸim, cinsel ve bedensel haklar gibi pek çok alanda koruyucu önleyici ve güçlendirici pek çok çalışma yürütme imkanı bulmuÅŸtur. Üniversite yıllarından bu yana, sivil alanda hak temelli pek çok örgütlenme ile ortak çalışma yürütmekte; mesleki formasyonunu ve deneyimini toplumcu bir perspektifle ortaya koymaya çalışmaktadır. Cinsellik eÄŸitimi ve cinsel danışmanlık alanında TAPV, CETAD gibi kurumlardan aldığı uygulayıcı eÄŸitimleri 10 yılı aÅŸkın süredir çocuk, ergen ve yetiÅŸkinlere yönelik olarak kapsamlı cinsellik eÄŸitimleri ve güçlendirici grup çalışmaları hazırlamakta ve uygulamaktadır. 

2014 Eylül ayından bu yana, kurucularından olduÄŸu Moreno Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde ergen ve yetiÅŸkinlerle çalışmaktadır. Psikoterapi yaklaşımının temelini psikanalitik ekol oluÅŸturmaktadır.

AyÅŸe Kayhan, Klinik Psikolog​

​

1985 yılında Ä°stanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klinik Psikoloji Bölümü'nü bitirdi ve Ä°stanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne devam etti. Çapa Tıp Fakültesi'nde baÅŸladığı profesyonel yaÅŸamına, UNESCO bünyesinde halk saÄŸlığı eÄŸitimi alarak devam etti. AID France & World AIDS Foundation projesinde eÄŸitimci programına katıldı. 1991 yılından itibaren kurucusu olduÄŸu Elis Danışmanlık'ta serbest klinik psikolog - terapist ve eÄŸitimci olarak çalışma yaÅŸamına devam etti. 1998 yılında Marmara Üniversitesi ÇaÄŸdaÅŸ Yönetim Teknikleri Ä°htisas Programı'nı tamamladı. EÄŸitim teknikleri uzmanı olarak, "iletiÅŸim, satış ve pazarlama teknikleri, yönetsel eÄŸitim teknikleri ve sistem analizi" konularında eÄŸitimler vermeyi sürdürdü.    

Türk Psikologlar DerneÄŸi ve CETAD üyesi olan AyÅŸe Kayhan, Mor Çatı altında "cinsel ayrımcılık, ÅŸiddet ve cinsel yaÅŸam" konuları ile ilgili seminerler düzenledi. Bir dönem yöneticiliÄŸini yaptığı AIDS Savaşım DerneÄŸi ile birlikte gençlik eÄŸitimi projeleri ve saha çalışmalarında görev alan Kayhan'ın saÄŸlıklı cinsel yaÅŸam ve cinsel yolla bulaÅŸan hastalıklar konusunda davranış geliÅŸtirme üzerine yazı ve makaleleri bulunmaktadır. Halen eÄŸitimciliÄŸe devam eden AyÅŸe Kayhan 2003 yılından bu yana Terapi Ä°stanbul Psikiyatri Merkezi'nde klinik psikolog ve terapist olarak profesyonel yaÅŸamına devam etmektedir.  

bottom of page